ENART & ANEL beauty blog 12 / Noviteti i promjene

Službeno smo uplovili u jesen. Veseli nas pomisao da ćemo pofriškati naše ormare novim odjevnim predmetima! Osim čarobnih strana, jesen ima i onu koja nam baš i ne odgovara. Naviknuli smo na vruće dane i izlaganje suncu, a tome je došao kraj. Jutra i noći nam na lica i kosu bacaju hladan zrak, a danju uživamo u zadnjim zrakama sunca. Sve te nagle promjene temperatura ostavljaju trag na našoj koži i kosi.

Dok redovno tretirate svoju kosu njegujućim preparatima, iskoristite vrijeme čekanja sa dodatnom njegom lica.

 

enart blog Anel frizerski salon

 

Koža lica postaje nam suha i potrebno joj je pružit dodatnu njegu i pažnju. Njegujte svoje lice „Myristica“ maskama.

Funkcija maski za lice je da čiste, hrane i djeluju ljekovito, a spas su za nečistu kožu. Ponekad će dobra maska za lice napraviti bolji posao od bilo koje kreme.

Hladno prešana nerafinirana biljna ulja, bezalkoholni hidrolati, te nekoliko kapi eteričnih ulja, sami po sebi hrana su koži. Dodamo li koju žličicu gline, dobiti ćemo vrlo ljekovitu masku za lice!

Gline su skup ljekovitih minerala, a sastoje se od malenih kristalića i prava su poslastica za našu kožu. Gline imaju sposobnost vezati štetne tvari na sebe, a istovremeno otpuštaju oligoelemente (metale u tragovima poput cinka, željeza, mangana i minerala kao što su magnezij, kalij, natrij) i na taj način poboljšavaju metabolizam stanica kože. Naša koža upija ljekovite sastojke!

Maske su dobre za sve tipove kože. Čiste masnu kožu i normaliziraju izlučivanje sebuma. Sitne čestice gline istovremeno djeluju  kao piling, a uklanjaju mrtve stanice s površine kože. Maske za lice će za kratko vrijeme uljepšati kožu i dati joj sjaj.

Svakodnevnim nanošenjem krema, ulja i dekorativne kozmetike stvaramo „film“ na našoj koži. Vrijeme je da koži pružimo malo odmora od svega i pustimo je da bude u svom prirodnom stanju. Stavimo masku na lice! Nakon tretmana naša koža ponovno diše!

 

Na kosi dolazi do vidljive promjene. Dići će se vlaga, a kosa će vam postati „neposlušna“. Primjetiti ćete elektricitet koji će uništiti vašu frizuru, a kosa će letjeti kao luda. „She care“ njega, definitivno je spas i priprema za hladne dane. U tri koraka vratiti ćete kosi život i poletnost. Tretman traje samo 15 minuta, a kosa će vam biti zahvalna što ste joj posvetili pažnju.

2

 

Nakon što smo dovoljno njegovali kožu i kosu, vrijeme je za male make up trikove.

Obrve su jako važan dio našeg lica. Osim redovnog održavanja pincetom i škaricama, one trebaju posebnu pažnju. Svako oko ima određen oblik koji mu pristaje. Podižu cijelu sliku kompletnog make up-a, a istovremeno naglašavamo cjelokupan izgled. Ena se najčešće koristi Illamaqua „thunder“ pigmentom za obrve. Osim njenih posebnih trikova kojima se služi kod nanošenja, odličan je i izgleda full prirodno

 

3

 

Većina nas svakoga jutra daje naglasak na neki dio svoga lica. Netko voli naglasiti usne, obrve i oči. Make up je postao svakodnevnica bez koje se ne izlazi iz kuće. Postoje razne tehnike šminkanja koje koristimo u salonu. Preko tjedna to su najčešće dnevna izdanja za odlazak na poslovni sastanak, a vikendom postaju „art“ izdanja koja ostavljaju bez daha.

Naša Ena uredila je Ivu i Piu za izlazak.

4

 

Curke su proslavile Pijin rođendan, a malo je reći da su bile prekrasne i da su zablistale.

 

5

 

Dok mi radimo u našem salonu, Ena opet odlazi na teren. Pa nje nema ni jedne subote u Zagrebu..malo joj i zavidim na tome. Priznaje da je imala jako uzbudljivu subotu.

Nakon dugo vremena imala je priliku ponovo šminkati dvije mlade novinarke, Josipu i Mateu. Provela je dane i dane šminkajući ih na jednoj lokalnoj televiziji. Sa njima je isprobavala razne tehnike i stilove šminkanja. Nakon dugo vremena putevi su im se opet spojili. Ena je već upoznata sa time da modna blogerica Matea obožava naglašene oči i usne, pa je i ovoga puta ispunila njene želje.

 

6

 

Osim Mateje, u hotelu „Sport“ u Ivaniću, šminkale su se mladenka Josipa i njezina kuma Tea. Kako to biva po svadbama, uvijek vesela ekipa i dobra vibra vladala je tokom cijelog dana.

 

7

 

Nakon zabavnog tjedna curke i ja odlazimo na „Vintage sajam“ na naš trgač. Vesele me takva događanja u našem gradu. Povratak u prošlost i moja velika strast u izradi Pin-up frizura oduševila me.

 

Enart Studio Anel Frizerski salon Zagreb

Do sljedećeg tjedna pusa svima ..

Ana 😀

 

 

CroatiaUSA