Anel & EnartStudio / Božićni i Novogodišnji Make-up

Kako kitimo drvca i uređujemo naše izloge za vrijeme blagdana, isto tako osvrćemo se i na blagdanski make up. Božićni domjenci, poslovne večere i obiteljska družena idealna su prilika da zablistamo, a opet, da ne pretjerujemo s kičem na licu. Za takozvani “kič”, tu je više novogodišnji make up. Obzirom da je šminka danas prešla sve granice ukusa, ja se još uvijek držim zlatnog pravila “manje je više” istiće Ena Čavlović. Božićni make up prije svega, mora biti ženstven, naglašen, pomalo svjetlucav, ali bez pretjerivanja i naglašavanja baš svih dijelova vašeg lica 😉 Jednom riječju, morate zablistati.

 

 

 

Obzirom da za vrijeme ovih blagdana prevladava crvena boja, velik dio posla odraditi će savršeno izdefiniran crveni mat ruž na usnama.

 

 

Zaglađen ten, posvjetljeni dio na području ispod očiju učinit će vaše lice blistavim. Što se očiju tiče, kombiniram smeđa sjenila svih nijansi(kod svake klinentice je drugačije) u kombinaciji sa svjetlucavim svijetlim sjenilima u kutevima oka.

 

 

Precizan eyeliner, lagano izvučen, i umjetne trepavice. Točku na “i” na božićni make up stavlja highlighter sa svjetlucavim česticama. Iznad jagodične kosti, a možete ga koristiti i kao sjenilo.

Poigrajte se s highligterom i dobiti ćete savršene rezultate. Možete si dozvoliti jače definirane obrve, ali ne pretjerujte s naglašavanjem jer je naglasak već na crvenim usnama, ili na očima. To prepuštam osobnom izboru.

Dolazimo i do najluđe noći u godini. Nažalost, neke djevojke uistinu pretjeruju. Nova godina nije maskembal. Ne morate skinuti baš sav nakit sa svoje božićne jelke i preselit ga na lice 😉

Ovdje pak prevladavaju šljokice, razni glitteri i highlighteri što ne znači ako niste već pretjerale za Božić, da morate za Novu godinu.

 

 

Nije nužno da podloga za novogodišnji make up mora biti na cijelom licu. Biti će dovoljno nanijeti korektor ispod očiju i ujednačiti ten. Zato je važno imati pravilni korektor ili puder u boji vaše kože. Ni svjetliji, niti tamniji da se ne vidi razlika. Ujedno ga stavljamo i na oči kao podloga za sjenilo ili glitter.

 

 

Novogodišnji make up podnosi jako naglašene oči, uokvirene tamnim sjenilima. Kombinacija sa svjetlucavim sjenilima i glitterima idealna je za ovu priliku. Trepavice u komadu u svim veličinama. Što više maskare na gornjim i donjim trepavicama. Na donji kapak nerijetko stavljam crnu olovku. Preferiram nude usne iz razloga što su oči već itekako naglašene. Jedan mali savjet, za novogodišnji make up našminkajte prvo oči pa tek onda krenite s podlogom. Sjenilo i šljokice koje su se strusile s očiju na vaše lice, uklonite vlažnom maramicom. Nakon toga slijedi podloga. Obrve blago osjenčajte.

 

 

Želimo vam sretne blagdane i ludu novogodišnju noč. Budite nam dobre, lijepe i sa stilom.

Pusa

Ana i Ena 😉

CroatiaUSA